Imbalsamare si cosmetizare

Imbalsamare si cosmetizare

 Imbalsamarea

Un serviciu funerar important, recomandat pentru buna desfasurare a unei inmormantarii, este imbalsamarea persoanei decedate. Dispunem de persoane autorizate pentru acest serviciu funerar.
Imbalsamarea, efectuata imediat dupa decesul persoanei, ofera familiei indoliate posibilitatea de a fi cat mai mult timp langa persoana pierduta.
Imbalsamarea se efectueaza din mai multe motive:
1. este recomandata prin lege;
2. elimina bacteriile si microbii din organism pentru o anumita perioada;
3. mentine persoana decedata pentru o perioada mai indelungata de timp.
Depunerea persoanei decedate la o capela
Pentru depunerea persoanei decedate la o capela trebuie sa prezentam certificatul de imbalsamare, care este eliberat de catre medicul patolog, imediat dupa imbalsamare. Medicul nu va efectua imbalsamarea decat daca familia va detine certificatul constatator al decesului, eliberat de catre medicul de familie sau de catre alt medic, care poate practica acest lucru.

Cosmetizarea

Serviciul funerar important de pregatire a persoanei dragi inainte de ultimul drum (spalat, imbracat, barbierit) care se face cu cea mai mare atentie de catre persoane specializate si cu experienta. Cateva dintre tehnici si produse de cosmetizare:
- folosirea unui fond de ten opac, dens, cu un subton roz pentru a mima un ten inca vascularizat.
- la barbati, si chiar si la femei, fata ar trebui rasa ca sa poata fi aplicat fondul de ten mai usor
- produsele de machiaj trebuie sa fie non-termogenice intrucat caldura corpului lipseste ca factor care sa interactioneze cu machiajul;
- produsele folosite pentru camuflarea petelor/urmelor de pe piele trebuie sa fie foarte opace si intr-o gama variata de culori;
- o trusa corectoare neutralizanta e musai.
- in rest, machiajul se aplica normal dupa indicatiile rudelor (daca au aceasta dorinta).
- pentru ca important e rezultatul final, in functie de cat de modificata este fata decedatului, se pot folosi tot felul de materiale si tehnici pentru a ajusta trasaturile fetei – de exemplu, obrajii se pot umple cu vata sau se pot face mulaje din silicon.